Relevante linktips zijn welkom.
Ken je een persoon of organisatie met expertise op dit gebied?
Stuur je mail naar mail.de.gewone.vrouw@gmail.com
Ik plaats een link nadat ik heb geverifieerd of de aanbieder relevante vakkennis heeft.
Die vakkennis kan zowel ‘regulier’ als ‘alternatief’ zijn, maar een verifieerbare professionele achtergrond is een vereiste.

De destructieve strijd tussen ‘de regulieren en de alternatieven’
Links naar websites van personen of organisaties die een polariserende boodschap verkondigen of die het belang van respect voor diversiteit in persoonlijke beleving, levensvisie en werkwijze niet onderschrijven worden niet geplaatst.


SPIRITUELE HULPVERLENERS

Harry Dijkshoorn
Hulp voor slachtoffers van geestelijk misbruik.


Wendy Gillissen is klinisch psychologe en reïncarnatietherapeut.
Op haar blog schrijft ze regelmatig over ontkrachtende spiritualiteit of ‘vals licht’.


Spiritueel Sterk
Uitgebreide website met goede artikelen over gezonde en veilige spiritualiteit.


Kundalini en spirituele crisis
Informatie en links naar deskundige hulpverleners.


REGULIER + COMPLEMENTAIR OPGELEIDE HULPVERLENERS

– Cirya –
Integrale GGZ in Dordrecht


– Lentis –
Integrale GGZ in Groningen


Transpsy
De vereniging voor Transpersoonlijke Psychiatrie is de Nederlandstalige tak van een wereldwijde beweging binnen de psychiatrie die zich inzet voor integratie van de spirituele dimensie bij onderzoek, diagnose en behandeling van de mens met psychiatrische problematiek.


 ACTUALITEITEN

Jurist en journalist Rob Hogendoorn maakt problemen in het boeddhisme bespreekbaar.


Op de twitterlijn van Sektesignaal word je op de hoogte gehouden van de actualiteiten rondom problemen met spiritualiteit en religie in Nederland.


Be Scofield is een Amerikaanse onderzoeksjournaliste die zich heeft gespecialiseerd in guru’s, tantra sektes en tantra misbruik.

Trigger-waarschuwing Be Scofield is een ijsbreker en een vechter. Ze gaat regelmatig undercover en zit boven op de actualiteiten. Haar artikelen zijn belangrijk voor bewustwording, maar ze zijn ook heftig, strijdlustig (soms ophitsend) en emotioneel om te lezen: dit is geen lichte kost.


BOEKEN LEZEN

Liefde in Wonderland
Een licht ironische titel voor een boek waarin serieus wordt ingegaan op de relatie tussen cliënt en (alternatieve) hulpverlener.


Halverwege de Berg
Mariana Caplan had persoonlijke interviews met bekende en minder bekende spirituele meesters en leraren, en met geleerden en psychologen. De keus is aan ons of we in onze honger naar spirituele zingeving en voldoening ons tegoed doen aan spiritueel ‘fast food’ of dat we onze intelligente, authenticiteit en intregiteit inzetten om datgene te creeren dat werkelijk bevredigend en duurzaam is en het grote geheel dient.


Spiritueel misbruik
In scheve relaties met paranormaal begaafde leiders, al dan niet in een sekte, kunnen mensen ernstige schade oplopen. Klinisch psychologe Aleid Schilder waarschuwt potentiële slachtoffers, en roept politici, wetenschappers en hulpverleners op de gevaren serieus te nemen.


INFORMATIE OVER GROEPSDRUK EN SEKTES

Sektesignaal
Sektesignaal is er voor professionals, familieleden en vrienden.


Ontmasker Manipulatie
Kennisplatform op het gebied van groepsdruk en radicale (spirituele) groepen.


Professor Janja Lalich is gespecialiseerd in sektes en extreme groepen, charismatische autoriteit, machtsverhoudingen, ideologieën en sociale druk. Ze is ervaringsdeskundige en treedt in rechtzaken op als expert.

 

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019